Drachten 24 september 2016. De oude teamfoto van het eerste elfatl uit 1977/1978...

De oude teamfoto van het eerste elftal uit 1977/1978 hangt prominent in de hal van onze bovenverdieping, Foppe als coach en nog heel veel meer corryfeeen.  

Ook op de foto staat de huidige trainer van VEV Leek, Luitzen Nijboer. 

Jullie verslaggever krijgt een kort wuifje van de voorzitter terwijl hij zijn gasten ontvangt. De pupil van de week en een groepje die de banieren vasthouden bij de opkomst van de teams dribbelen al onrustig rond.  

Tijdens het omroepen van de spelers en begeleiding hapert de geluidsinstallatie. Dit probleem kan niet worden verholpen deze middag. Een goed geconserveerde Leekster toeschouwer loopt voorbij en bewijst dat de juiste hoeveelheid eau de toilette opdoen een niet te onderschatten klusje is.  

Het aantal toeschouwers is de eerste helft nog beperkt, wachten ze tot de tweede om dan gratis te kunnen kijken?

In de middencirkel is een vrij nieuw gebruik te zien, het controleren van de pasjes zo vlak voor het eerste fluitsignaal.  

In de derde minuut krijgt Aziz al een aardige kans, net voorlangs. Is er op het middenveld een pittig duel, de kans op een opstootje? Dan is Mergim altijd van de partij.

Even later stoomt Nezzar op over rechts, een voorzet naar de spits ligt voor de hand. Nezzar heeft snodere plannen en schiet laag bij de eerste paal de bal binnen. Wat is de keeper van Leek toch mooi verbaasd en in de luren gelegd. 

Er sluipt daarna wat overmoed in bij de Boys. De scheids fluit voor een twijfelachtige buitenspel. De gebroeders Hassan laten een mooi staaltje broederschap zien. Wegens commentaar krijgen ze binnen 30 seconden beide geel.  

De tweede helft staan we achter de trainersbank. We merken dat Jordy zeer makkelijk coachbaar is en dat de leiding hier erg tevreden over is. En ook dat ironie best een leuk middel is om een “liegje” te doen.

Drachtster Boys blijft de sterkste partij en de concentratie bij jullie verslaggever neemt zienderogen af. De eindstand wordt 4-1. Achter ons worden de oren gespitst wanneer een medetoeschouwer een aantal heerlijk recepten oplepelt. 

Een heerlijke voetbalmiddag. Bij winst as. zaterdag is de serie wel akelig perfect zo aan het begin van het seizoen. 




Laatste nieuws

Uitgelicht

De OSDB houdt jaarlijks een ledenvergadering. Voor u als lid de kans om kennis te nemen van de stand van zaken en ontwikkelingen in de ondernemersvereniging en vooral ook om er over mee te praten. Deze ledenvergadering zal gaan plaatsvinden.