Skip to main content

Drachtster Boys - Cambuur (9 juli 2024)

met een foto impressie 

OSDB-uitje met grote saamhorigheid (17 mei 2024)

Klik hier voor een impressie met foto's

Drachtster Boys - FC-Burgum (3-2)

Klik hier voor een impressie met foto's

Drachtster Boys - d' Olde Veste'54 (2-3)

Klik hier voor een impressie met foto's

Het laatste nieuws

Jong, fris en mentaal weerbaar

Afgelopen zaterdag wist Drachster Boys van een 0-2 achterstand terug te komen en een punt uit het vuur te slepen.

De eerste helft legde de jonge ploeg van Omar fris en fruitig voetbal op de mat en creëerde het de nodige kansen, maar wist deze niet te verzilveren. PKC’83 hanteerde veel al de lange bal van achteruit en wist steeds de snelle aanvaller Handrit Hoxhaj relatief makkelijk te bereiken. Rechts achterin bleek Drachtster Boys enigszins kwetsbaar. Deze gevaarlijke counters werd uiteindelijk beloond met een doelpunt in de minuut. Nu werd het een mentale kwestie en de vraag was hoe daar op gereageerd zou worden door de jonge selectie. 

In de tweede helft controleerde PKC’83 de wedstrijd en werd beloond met de 0-2 na circa 60 minuten. Het wachten was op de 0-3. Conditioneel ging bij de bezoekers echter langzaam het lampje uit en Drachtster Boys bleef er in geloven. Uit het niets werd in de 70ste minuut de aansluitingstreffer gemaakt met een kopbal.Twee minuten was het weer raak 2-2. En in de laatste seconden had Drachster Boys nog de beste kans om de 3 punten in de acht te slepen, echter het onnodig snoeiharde schot verdween aan de verkeerd kant van de paal.

Kortom leuk en fris voetbal van de jonge selectie, die mentaal weerbaar blijkt. Als dit team zich ontwikkelt dan krijgen we nog wat leuke wedstrijden te zien in het Drachtster Bos.
 

Zie hier het verslag Drachtster Boys - PKC'83

Klik hier voor een fotoimpressie metdan aan Willem de Vries van NID.
Sponsormogelijkheden

In Nederland gaat jaarlijks bijna vijfhonderd miljoen euro om in sportsponsoring. De helft ongeveer gaat naar de topsport, de andere helft is voor de breedtesport. Ook Drachtster Boys eet mee uit de ruif van de sponsoring. Ondernemers Sociëteit Drachtster Boys (OSDB) bestaat uit een groot netwerk van lokale en regionale ondernemers die de club een warm hart toedragen. Maar die liefde komt niet van één kan. Het goede imago van Drachtster Boys biedt ondernemers een perfecte mogelijkheid te profiteren van een brede regionale uitstraling. Het ‘uitnutten’ van het ondernemersnetwerk is anno 2008 een geaccepteerd en effectief instrument voor succesvolle bedrijfsvoering. Dat verklaart ook de gestage groei van sportsponsoring in de breedste zin van het woord. De kracht van sportsponsoring is groot. Met name waar het gaat om imagoversterking, verhoging van product- of merkbekendheid.

Foto's
25 januari 2020 - Drachtster Boys - d'Olde veste'54 (0-1)
19 november 2019 - OSDB-uitje: bezoek Nederland - Estland (5-0)
21 september 2019 - Drachtster Boys - Blauw Wit'34 (0-1)
3 mei 2019 - Klaverjassen in de OSDB
Drachtster Boys tegen sc Heerenveen
Drachtster Boys tegen sc Heerenveen
Drachtster Boys tegen Winsum