Skip to main content

Drachtster Boys - Cambuur (9 juli 2024)

met een foto impressie 

OSDB-uitje met grote saamhorigheid (17 mei 2024)

Klik hier voor een impressie met foto's

Drachtster Boys - FC-Burgum (3-2)

Klik hier voor een impressie met foto's

Drachtster Boys - d' Olde Veste'54 (2-3)

Klik hier voor een impressie met foto's

Het laatste nieuws

Gelijk en opening OSDB

Drachtster Boys heeft de eerste wedstrijd tegen ONS thuis met een gelijkspel (1-1) afgesloten.

Na het fluitsignaal begonnen onze jongens goed aan de wedstrijd, probeerden ONS onder druk te zetten met aardig voetbal. ONS daarentegen kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd en combineerden wat makkelijke dan Drachtster Boys. Langzaam verdween het voetbal uit het spel en kreeg ONS de overhand. In de 35ste minuut maakten zij 0-1, wat overigens en buitenspel doelpunt was, maar daar had de grensrechter het oog niet op. In de rust werden twee spelers vervangen door hoofdtrainer Willen Lanjouw en dat betaalde zich uit met een goede 2e helft. De ijver en inzet werd in de 79ste minuut beloond met een penalty, die door Joel Wagner onberispelijk werd binnengeschoten (1-1). Hierna drong Drachtster Boys nog aan met nog een schitterend schot op de paal, maar was de resterende tijd te kort om de overwinning binnen te halen. Eindstand dus 1-1 wat de verhouding goed weer geeft.


Na de wedstrijd was het een drukte van belang in de OSDB-ruimte (Ondernemers Sociëteit Drachtster Boys). De ruimte heeft in de afgelopen maanden een opknapbeurt ondergaan. Een nieuwe vloer en frisse kleuren op de muur. Daarnaast is in het kader van de samenwerking tussen de club en de sponsoren de bestuurskamer van Drachtster Boys nu onderdeel van de OSDB-ruimte. De tegenstander en het arbitrale trio worden hier voortaan. Hierdoor ontstaat er meer toeloop en keuring, wat uiteindelijk de samenwerking en de sfeer ten goede komt.

Hoofdtrainer Wil Lanjouw gaf na de wedstrijd een analyse en legde uit wat het doel voor vanmiddag was geweest, waarom het in de eerst helft niet geheel uit de verf kwam, maar dat de tweede helft zeer goed was geweest. De voltalige A-selectie was hierbij aanwezig. Op de vraag wat de doelstelling voor deze groep is voor een plaat op de ranglijst, was Willem zeer duidelijk. Er is geen doelstelling met elkaar afgesproken voor een plaats op de ranglijst, dat gaan we wel zien. Belangrijker is de doelstelling die het team met zichzelf heeft afgesproken. Hierbij moet gedacht worden aan de manier waarop de tegenstander onderdruk moet worden gezet, of de verschillende manieren waarop er verdedigd moet gaan worden als gevolg van het spel van de tegenstander. Na deze helder uitleg, wat zeker voor herhaling vatbaar is, nam voorzitter Gijs Lokhorst het woord.

Gijs gaf zeer erkentelijk te zijn met de hernieuwede inrichting en daardoor samenwerking met de club en de ondernemers. Hierdoor is het over en weer makkelijker om met elkaar in contact te komen. Dit werd vervolgens moet woord en gebaar benadrukt door teammanager Jan Willem Visser. Hierna werd het overheerlijke Chinese buffet, geleverd door chineesrestaurant Peking) geopend en werd er onder het genot van een drankje nog lang nagepraat over de wedstrijd en andere zaken.

Klik hier op de foto’s, gemaakt van Willem de Vries van NID, van de wedstrijd en de opening OSDB 

Klik hier voor de stand 1e klasse I

Meer informatie is te vinden op Verslag wedstrijd op Drachtster Boys site met foto's

Sponsormogelijkheden

In Nederland gaat jaarlijks bijna vijfhonderd miljoen euro om in sportsponsoring. De helft ongeveer gaat naar de topsport, de andere helft is voor de breedtesport. Ook Drachtster Boys eet mee uit de ruif van de sponsoring. Ondernemers Sociëteit Drachtster Boys (OSDB) bestaat uit een groot netwerk van lokale en regionale ondernemers die de club een warm hart toedragen. Maar die liefde komt niet van één kan. Het goede imago van Drachtster Boys biedt ondernemers een perfecte mogelijkheid te profiteren van een brede regionale uitstraling. Het ‘uitnutten’ van het ondernemersnetwerk is anno 2008 een geaccepteerd en effectief instrument voor succesvolle bedrijfsvoering. Dat verklaart ook de gestage groei van sportsponsoring in de breedste zin van het woord. De kracht van sportsponsoring is groot. Met name waar het gaat om imagoversterking, verhoging van product- of merkbekendheid.

Foto's
25 januari 2020 - Drachtster Boys - d'Olde veste'54 (0-1)
19 november 2019 - OSDB-uitje: bezoek Nederland - Estland (5-0)
21 september 2019 - Drachtster Boys - Blauw Wit'34 (0-1)
3 mei 2019 - Klaverjassen in de OSDB
Drachtster Boys tegen sc Heerenveen
Drachtster Boys tegen sc Heerenveen
Drachtster Boys tegen Winsum