Skip to main content

Boeiende avond met Hans Nijland met foto's

Op woensdag 9 november jl. heeft de OSDB een gezellige avond georganiseerd met spreker Hans Nijland.

Hans Nijland richtte samen met Jelte Hut uitgeverij Adrem op en verkocht het florerende bedrijf halverwege de jaren ’90. Op zoek naar een nieuwe uitdaging werd hij gevraagd door FC Groningen. De ‘Trots van het Noorden’ was zijn glans aan het verliezen en zware tijden volgden. Nijland begon op 1 juni 1996 als commercieel manager bij de voetbalclub, maar een half jaar later al werd hij benoemd tot algemeen directeur. Nijland was 23 jaar de beleidsbepaler van FC Groningen en de langst zittende algemeen directeur in het betaalde voetbal. Onder zijn leiding krabbelde de noodlijdende en zieltogende Groningse club weer op tot het voetbalbolwerk van Noord[1]Nederland van heden ten dage. In 2019 nam Hans afscheid van zijn club.

Ongeveer 40 genodigden zaten 2 uur lang gekluisterd aan de lippen aan Hans, die mooie verhalen en anekdotes vertelde hoe hij bij FC Groningen verzeild raakte en verschillende posities betrok. Ook hoe hij met MAVO 4 op zaak de transfermarkt bezocht en de nodige leuke, bijzondere maar ook verrassende en bizarre onderhandelingen meemaakte. Veel is na te lezen in het boek ”Boerenbluf op de transfermarkt”, waarin onder andere het aantrekken van Luis Suàres staat beschreven.

Na afloop signeerde Hans het boek, dat gretig aftrek vond onder de aanwezigen. Er werd nog lang lange praat onder het genoeg van een hapje en een drankje.

Bekijk de fotro's