Drachtster Boys heeft de eerste wedstrijd tegen ONS thuis met een gelijkspel (1-1) afgesloten.

Na het fluitsignaal begonnen onze jongens goed aan de wedstrijd, probeerden ONS onder druk te zetten met aardig voetbal. ONS daarentegen kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd en combineerden wat makkelijke dan Drachtster Boys. Langzaam verdween het voetbal uit het spel en kreeg ONS de overhand. In de 35ste minuut maakten zij 0-1, wat overigens en buitenspel doelpunt was, maar daar had de grensrechter het oog niet op. In de rust werden twee spelers vervangen door hoofdtrainer Willen Lanjouw en dat betaalde zich uit met een goede 2e helft. De ijver en inzet werd in de 79ste minuut beloond met een penalty, die door Joel Wagner onberispelijk werd binnengeschoten (1-1). Hierna drong Drachtster Boys nog aan met nog een schitterend schot op de paal, maar was de resterende tijd te kort om de overwinning binnen te halen. Eindstand dus 1-1 wat de verhouding goed weer geeft.

Na de wedstrijd was het een drukte van belang in de OSDB-ruimte (Ondernemers Sociëteit Drachtster Boys). De ruimte heeft in de afgelopen maanden een opknapbeurt ondergaan. Een nieuwe vloer en frisse kleuren op de muur. Daarnaast is in het kader van de samenwerking tussen de club en de sponsoren de bestuurskamer van Drachtster Boys nu onderdeel van de OSDB-ruimte. De tegenstander en het arbitrale trio worden hier voortaan. Hierdoor ontstaat er meer toeloop en keuring, wat uiteindelijk de samenwerking en de sfeer ten goede komt.

Hoofdtrainer Wil Lanjouw gaf na de wedstrijd een analyse en legde uit wat het doel voor vanmiddag was geweest, waarom het in de eerst helft niet geheel uit de verf kwam, maar dat de tweede helft zeer goed was geweest. De voltalige A-selectie was hierbij aanwezig. Op de vraag wat de doelstelling voor deze groep is voor een plaat op de ranglijst, was Willem zeer duidelijk. Er is geen doelstelling met elkaar afgesproken voor een plaats op de ranglijst, dat gaan we wel zien. Belangrijker is de doelstelling die het team met zichzelf heeft afgesproken. Hierbij moet gedacht worden aan de manier waarop de tegenstander onderdruk moet worden gezet, of de verschillende manieren waarop er verdedigd moet gaan worden als gevolg van het spel van de tegenstander. Na deze helder uitleg, wat zeker voor herhaling vatbaar is, nam voorzitter Gijs Lokhorst het woord.

Gijs gaf zeer erkentelijk te zijn met de hernieuwede inrichting en daardoor samenwerking met de club en de ondernemers. Hierdoor is het over en weer makkelijker om met elkaar in contact te komen. Dit werd vervolgens moet woord en gebaar benadrukt door teammanager Jan Willem Visser. Hierna werd het overheerlijke Chinese buffet, geleverd door chineesrestaurant Peking) geopend en werd er onder het genot van een drankje nog lang nagepraat over de wedstrijd en andere zaken.

Klik hier op de foto’s, gemaakt van Willem de Vries van NID, van de wedstrijd en de opening OSDB

Klik hier voor de stand 1e klasse I

Meer informatie is te vinden op Verslag wedstrijd op Drachtster Boys site met foto's

Laatste nieuws

Uitgelicht

De OSDB houdt jaarlijks een ledenvergadering. Voor u als lid de kans om kennis te nemen van de stand van zaken en ontwikkelingen in de ondernemersvereniging en vooral ook om er over mee te praten. Deze ledenvergadering zal gaan plaatsvinden.