Skip to main content

Activiteiten

Bedrijfsbezoek Jorritsma Bouw bijzonder interessant

Vrijdag 24 november 2017 jl. hebben 25 leden van de OSDB  een bezoek gebracht aan het project op de Nachtegaalstraat te Drachten. Het betreft hier de nieuwbouw van de flat  met de  gasexplosie van. 27 december vorig jaar.

Reinier Bron (commercieel manager) heeft eerst iedereen persoonlijk verwelkomt, waarna hij het programma van die middag heeft toegelicht. Daarna heeft uitvoerder Freek Levers de aanwezigen meegenomen voor een rondleiding op de bouwplaats en daarbij  enthousiast vertelt over de manier van bouwen, waar men tegen aan is gelopenen wat ernog gaat gebeuren.

Om de rondleiding veilig te kunnen doen moesten de aanwezigen eerst veiligheidslaarzen aantrekken en een helm opzetten. Daarna is men vertrokken  naar de bouwplaats en is iedereen achter elkaar aan naar de 1e verdieping van de flat geklommen. 

Na de rondleiding heeft Reinier een presentatie gegeven over het bedrijf Jorritsma Bouw. In heldere verwoording heeft Reinier toegelicht waar Jorritsma voor staat en waarom zij De bouw meester zijn. De volgende onderwerpen zijn daarbij behandeld:
  • Bevingsbestendig bouwen
  • Slim en  duurzaam bouwen
  • Nul op de meter (gas loos en weinig elektrisch verbruik)
  • Cradle tot Cradle (van wieg tot wie of te wel hergebruik van alle materialen)
  • Ontwerpen en bouwen (ontzorgen opdrachtgever)
  • Ketensamenwerking met andere partijen
Na het beantwoorden van een aantal vragen heeft Reinier alle aanwezigen hartelijk bedankt voor het luisterend oor en iedereen uitgenodigd voor een hapje en een drankje bij cafe House of Mr. James te Drachten (….leuke tent overigens) 

Voordat we vertrekken heeft voorzitter Simon Jellema, namens alle aanwezigen, Reinier en zijn vrouw Janien bedankt voor het gastvrije onthaal.  “Het is interessant en boeiend om te zien wat er allemaal in de bouw wereld gebeurd. De aanwezigen hebben een goede inkijk gekregen in de ‘keuken’ van De bouw meester. Een erg leerzame middag”. 

Kijk hier voor alle foto's