Verslag en foto's OSDB uitje naar de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Duitsland

We bedanken onze hoofdsponsor ING die het mede mogelijk heeft gemaakt dat wij EK Kwalificatiewedstrijd Nederland - Duitsland mochten bezoeken.Het was een dag die bijna perfect werd afgesloten, alleen zat de Duitse minuut (laatste minuut) ons dwars. Het is dan indrukwekkend om te zien hoe een vol en enthousiast stadion met 55.000 mensen (54.990 om precies te zijn) in eens stil valt en teleurgesteld na huis gaat.

Desondanks was het een zeer geslaagde dag die begon tegen drie uur ‘s middags toen 70 OSDB-leden zich verzamelden bij Drachtster Boys. Met een grote dubbeldekker van Paulusma Reizen werd om 15.00 de reis ingezet. Eerst richting Alkmaar waar ING ons zou verwelkomen in het AZ-stadion. Ook de ondernemers sociëteit van SWZ (Sneek Wit Zwar) en Blauw Wit’ 34 uit Leeuwarden hadden de bus vol en waren op weg naar Alkmaar.

Onderweg was iedereen aan het speculeren over wat we mochten verwachten en hoe de wedstrijd zou verlopen. Onder de goede zorgen van Jacqueline (…die van de kantine), Jan de Vries en reisleider Rudy had iedereen genoeg te drinken.

Circa 180 man arriveerden rond 17.00 uur in Alkmaar en werden daar keurige en hartelijk ontvangen door Gert Jan Winkeler namens de ING in de ontvangstruimte van het AZ-stadion.

Kort daarop nam Henk van Rijsnoever, momenteel scout van AZ, maar ook oud AZ-speler en eenmalig international van het Nederland elftal, het woord. Hij vertelde met een accent van Lenie uit de takkestraat een mooi verhaal over vroeger met prachtige anekdotes. ….[redactie:] Als Henk net zo snel scout als hij praat, dan weet ik niet wat Henks aan spelers binnen haalt bij AZ

Een van de medereizigers van Drachtster Boys, die moeite had om in het AZ-stadion openlijk uit te komen dat hij Feyenoord supporter is, werd door Henk uitgedacht een balletje hoog te houden. Dit lukte hem natuurlijk, waarna hij onder veel applaus de bal met handtekeningen van de AZ-spelers mee naar huis mocht nemen.

Hierna werden alle aanwezigen een keurig verzorgd saté-buffet aangeboden. Een goede bodem voor de wedstrijd werd gelegd. Complimenten voor het personeel achter de bar wat ons keurig heeft bediend, niemand kwam iets te kort. Bij het verlaten van het AZ-stadion kreeg iedereen van ING een mooie unieke sjaal aangeboden, zodat we duidelijk herkenbaar onze jongens kunnen gaan aanmoedigen. Om 18.50 precies moesten we van onze reisleider Rudy weer in de bus zitten voor de reis naar Amsterdam, en zo geschiede.

Tegen 20.00 arriveerde we bij de Johan Cruijff Arena, waar het inparkeren van een dubbeldekker een behoorlijke uitdaging bleek. Maar desondanks we waren allemaal mooi op tijd binnen en de wedstrijdspanning nam zo langzamerhand toe. 

De opkomst van het Nederlands elftal was indrukwekkend. Iedereen hield een oranje bord boven zijn/haar hoofd waardoor het hele stadion oranje kleurde. Tegenover ons was de Nederlandse vlag zichtbaar. Dit moet op TV echt schitterend hebben geleken.

De wedstrijd zelf was een mengeling van gevoelens. Slecht verdedigen en een 0-2 achterstand in de eerste helft deed de stemming drukken. …Babel zal nog wel een terugdenken aan de twee 100% kansen. Een sterke come back in de tweede helft. Bij 1-2 door Matthijs De Ligt veerde het hele stadion op en hele maal toen Memphis Depay de 2-2 maakte. ..zou het dan toch kunnen deze dag!?

Waar iedereen hoopte op een 3-2 overwinning werd het niet scherp verdedigen in de eindfase ons fataal en konden de Duitster in de laatste minuut de 2-3 binnen schieten. Het hele stadion viel in één keer stil. Na het eindsignaal zochten we teleurgesteld zo snel mogelijk de bus weer op, want morgen wachtweer een werkdag.

Na een rustige rit in de nacht en de goede zorgen van Jacqueline, Jan en reisleider Rudy bracht Paulusma ons iets na 01.00 uur terug bij ons clubhuis. Hier nam iedereen moe, maar voldaan en met een kleine teleurstelling over de uitslag hartelijk afscheid van elkaar.

Met dank aan de ING voor deze aansprekende dag en Paulusma Rezen voor het weer uitstekend vervoer. 


Klik op de foto's om deze uit te vergroten