De eerste winnaar van het OSDB kampioenschap klaverjassen is bekend.

Geesje Stavast heeft afgelopen zaterdag 19 janauri 2019 de eerste prijs (beker) en bijbehorende wisselbeker in de wacht weten te slepen Met meer dan 5500 punten (na 3 boompjes) was ze met afstand de beste en daarmee de eerste winnaar van het OSDB kampioenschap Klaverjassen in 2019. 


Op de tweede plaats is geëindigd Djurre Botenga en op de derde plaats Ruurd van der Meer. Beide met een puntentotaal van in de 5300. De poedelprijs was voor Johannes de Wal, die zichtbaar genoot van alle tumult.

De eerste editie van dit jaarlijks terugkerende evenement was zeer geslaagd, aldus de deelnemers en zeker voor herhaling vatbaar. In deze editie deden er in totaal 14 deelnemers mee en kon er met 3 tafels worden gespeeld. Hierdoor zatten er telkens twee ‘stilzitters’  aan de bar. Er kunnen de volgende keer nog wel en paar spelers meer mee doen.

Rekenwonder Djurre was kritisch en controleerden de ingeleverde lijstjes nauwkeurig, wat uiteindelijke leidde tot bovengenoemde uitslag. 
Gedurende de middag werd er vis en warme hapjes geserveerd en aan het eind nog een lekker borrel hapje. Om 16.45 was de prijsuitreiking waarna er nog gezellig werd nagepraat onder het genot van een drankje.


Bekijk hier de foto’s en klik er op om deze uit te vergroten