Op donderdag 12 april hebben bijna 60 mensen ‘OSDB//leden met hun partner en of introducé’ de avond met Henk de Jong en Arjen de Boer bijgewoond.

Deze avond is georganiseerd door de OSDB in samenwerking met de ING.


Plaatsvervangend voorzitter Rudy Verwoert opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Voorzitter Simon Jellema is helaas afwezig wegens ziekte. Rudy bedankt eerst ING die deze avond medemogelijk heeft gemaakt.

Gert Jan Winkeler neemt vervolgens namens ING het woord en geeft te kennen dat door ING op 7 juni een speciaal evenement wordt georganiseerd in Leeuwarden. Alle businessclubs uit Friesland worden daarvoor uitgenodigd en bij dezen is ook Drachtster Boys uitgenodigd. Ook zullen de nodige kopstukken uit het voetbal daarbij aanwezig zijn. Hierna geeft hij de microfoon aan Henk en Arjen.

Henk bedankt in de eerste plaats alle aanwezigen voor het feit dat ze zijn gekomen. Het is een mooie gemilderde groep (mannen en vrouwen) en dat stemt tot tevredenheid. Daarna steken de heren van wal.

Henk vertelt op zijn eigen wijze verhalen van toen en nu en wordt daarbij eigenlijk geïnterviewd door Arjen de Boer. Arjen probeert dan Henk weer dingen te laten zeggen die hij eigenlijk niet wil. Volgens Arjen is Henk zo bekend dat hij iedereen in Drachten een hand geeft als hij door het centrum loopt, geen dookomen aan.

Henk doet uit de doeken hoe het allemaal is begonnen bij Drachtster Boys. ….Ja, Henk is een kind van Drachtster Boys. In het verhaal vertelt hij zich heeft ontwikkeld als trainer, maar ook als mens. Soms met schitterden anekdotes over bijvoorbeeld trainer Korbach, soms emotioneel, maar altijd met erg veel respect naar iedereen waarmee Henk gewerkt heeft of mee in aanraking is gekomen of zal komen.

Na een korte pauze begint Arjen met een quiz en de winnaar krijgt het boek “Henk, één met de twaalfde man ”Dit boek is geschreven nadat hij met Cambuur kampioen is geworden.

Hierna gaat het duo onverstoord verder en komt ook Henk zijn tijd o.a. bij FC Groningen en Harkemase Boys aanbod. De aanwezigen worden opgezogen in het verhaal wat Henk vertelt en waar Arjen telkens weer een draai aan weet te geven. En dat doen beiden bijzonder knap en op een humoristische wijze.

Tegenwoordig traint Henk de Graafschap en dat gaat hem goed of. Volgens Henk is promoveren niet ondenkbaar de komende weken. Volgens Arjen ook niet dat Henk trainer van SC Heerenveen wordt (Henk staat als nr. 2 op het lijstje). Ooit geeft Henk aan, op de vraag van Andries Jellema, zou hij wel trainer van Sc Heerenveen willen worden, maar hij acht de tijd op dit moment nog niet rijp. Maar de aanwezigen denken daar heel anders over.

Na een korte vragenronde komt de avond tot een eind. En wat voor avond. Zeer boeiend, meeslepend en met veel humor gebracht. Henk heeft mij zijn nuchterheid en openheid iedereen weten te raken en Arjen weet Henk telkens te triggeren om nog even iets meer te vertellen dan hij eigenlijk van plan is. Dat alles maakt het voor iedereen tot een onvergetelijke avond

Rudy Verwoert bedankt Henk en Arjen hartelijk en overhandigt een bloemetje. Hij laat weten dat op 30 juni als Drachtster Boys om 16.00 thuis oefen tegen Sc Heerenveen en hoopt vurig dat Henk de Jong daarbij aanwezig is. ….Zou het dan toch?

Met dank aan
  • ING medeorganisator
  • Bakkerij Gosse Tjoelker voor het smakelijke gebak bij koffie tijdens de inloop
  • 't Snack Bearske voor de heerlijke hapjes na afloop
Klik op de foto's om eze uit te vergroten