Vrijdag 20 april was het dan zover, de eerste netwerkborrel buiten de deur en wel bij NID te Drachten.

Maar waar staat dat voor NID? Gehuisvest in een klein gebouwtje ergens in midden op het grote industrieterrein de Haven.


De letters NID staan voor Noordelijke Industriële Drukkerij en is het bedrijf van Willem de Vries. …We gaan dus netwerken met een hapje en een drankje tussen stappels papier, dachten we nog. Maar dat bleek als snel een verkeerde beeldvorming

Willem ontving samen met zijn vrouw Dineke, zoon Robert en één van zijn dochters Jorien maar liefst 32 leden van de OSDB, die gezien het mooie weer massaal op de fiets waren gekomen. Het ontvangst was hartelijk, bijna familiair.

Na het welkomst woord van Willem reageerde Rudy Verwoert namens de OSDB. Hij gaf aan blij te zijn met het gebaar van Willem om op deze manier ook eens bij één van de leden in de keuken te kunnen kijken en overhandigde vervolgens een bosje bloemen. Bij een netwerkborrel vertrekt niet iedereen op het zelfde moment en op deze manier hebben we in ieder geval gezamenlijke de familie de Vries en de werknemers bedankt voor hun gastvrijheid.

Wat direct op viel bij binnenkomst zijn de brandschone werkplekken en vloer. Hier wordt kwaliteit geleverd, dat straalt er aan alle kanten vanaf. .We hadden bijna het idee dat we in een soort van laboratorium terecht waren gekomen. Benieuwd naar wat hier wordt gemaakt stapten we de ruimte binnen

De medewerkers van Willem hadden bij de verschillend werkplekken verschillende eindproducten neergelegd. Hierdoor kreeg iedereen een goede indruk van de werkzaamheden. De medewerkers vertelden met veel passie en energie voor hoe de producten tot stand komen en waar ze op letten op de kwaliteit te borgen.

Willem zelf vertelde met veel passie en enthousiasme over de projecten, het ontstaan van het bedrijf en de gemaakte groei. Bijvoorbeeld over een groot project voor Philips die bij NID kwam vragen om hen te helpen met het bedrukken van scheerapparaten. Dat zijn wel hele mooie complimenten uit de markt. Dan doe je iets erg goed. Willem en zijn medewerkers zijn zichtbare trots op alles was ze hebben gepresteerd.

Ook werd gedemonstreerd hoe het bedrukken, in dit geval een doosje met een tekst, in zijn werk gaat. In drie kleuren wordt uiteindelijk met een aantal slagen, het doosje bedrukt. NID heeft daarvoor speciale machines en iedereen kon zien hoe je komt tot een haar fijne bedrukking. Ook het bedrukken van bv een slab met een tekening werd versneld met behulp van een animatiefilmpje getoond.

Over bedrukken gesproken, je kunt het zo gek niet bedenken of NID bedrukt het. Helmen, pennen, schaatsen, ook papier natuurlijk, maar zelfs in 3D (uniek in Nederland) Zie voor een impressie ook de foto’s

Gedurende de middag werden we uitstekend verzorg door de door Willem ingehuurde catering die iedereen voorzag een verrukkelijk hapje en een drankje. De tijd vloog voorbij iedereen was behoorlijk onder de indruk.

Bij het afscheid kregen alle aanwezigen van Willem namens NID een presentje uitgereikt. Het doosje met de tekst “Bedankt voor de getoonde interesse” hadden eerder die middag bedrukt zien worden.

Iedereen bedankte Willem, zijn familie en alle werknemers voor de verrassende leuke een vooral leerzame middag. Waar een klein bedrijf groot in kan zijn en toonaangevend in Nederland. Respect.


Zie voor een impressie onderstaande foto’s. Klik er op om deze uit te vergroten

Voor geïnteresseerde, NID is gevestigd aan De Gaffel 15, 9206 AV Drachten en te bereiken onder 0512 524 818 Men kan ook contact opnemen via iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Voor meer informatie kijk op https://www.nid-drachten.nl/