Vrijdag 23 maart om 16.00 uur vertrokken bij Drachtster Boys in totaal 50 sponsoren met hun partner, kind(eren) of introduce richting Amsterdam.

De door ING (Gert-Jan Winkeler) in totaal 50 beschikbaar gestelde kaarten voor de eerste oefenwedstijd wedstrijd Nederland – Engeland, hadden gretig aftrek gevonden.

Onderweg in de bus was het direct gezellig en onder het genot van koffie en/of een alcoholische versnapering vetrokken we goed gemutst richting de Arena.

Jan Willem Visser gaf aan iedereen de net vers van de pers uitgebrachte jubileumkrant van het 70-jarig bestaan van Drachtster Boys. Donderdag 29 maart is het namelijk precies 70 jaar geleden dat Drachtster Boys werd opgericht in café marktzicht. Naast de krant is er ook een tentoonstelling in de kantine van 29 maart t/m de familiedag op 16 juni.

Chauffeur Henk bracht ons eerst naar Elburg om daar aan de inwendig mens te werken. In Elburg werd de groep ontvangen in restaurant de Haas en getrakteerd op een warmbuffet.

Overigens bleek chauffeur Henk ook een goede fotograaf. Hij heeft namelijk de hele groep vooraf op de gevoelige plaat vastgelegd, zodat we een mooi aandenken hebben aan deze dag.

Aan diverse tafeltjes werd gezellig en ontspannen gegeten en gedronken. Alles was tip top geregeld en het eten smaakte iedereen verrukkelijk. Restaurant de Haas in Elburg, een aanrader.

Om 19.00 vertrok de bus richting de Arena waar we uiteindelijk om 20.15 arriveerden. De wedstrijd begon om 20.45, dus waren we mooi op tijd.

Bij binnenkomst in de Arena waren de Engelsen in groten getale alle hele boeken aan het zingen. Wat een entourage in een volle Arena, dat maakte bij menigeen echt behoorlijk indruk.

Iedereen was natuurlijk zeer benieuwd hoe Koeman en zijn mannen het er in deze eerste oefenwedstrijd van af zou brengen en of hij direct al kon afrekenen met het verleden. …Helaas viel dat wat tegen. Een 0-1 nederlaag in een wat tamme wedstrijd. ….Je kunt niet alles hebben.

Een half uur na het eindsignaal werd om 23.45 de terugreis aanvaard. Jacqueline Rosier (..ja, die van de kantine) had de nodige kleine hapjes bij zich. Deze werden dankbaar verorberd en onder het genot van een drankje werd het een feestelijke terugreis.

Vlak voor Drachten bedankte Rudy Verwoert (plaatsvervangend voorzitter, Simon Jellema was deze dag helaas verhinderd) in de eerste plaats alle aanwezigen. “Deze dag is een succes gemaakt door toedoen van jullie zelf”.

ING nogmaals bedankt voor de kaarten en Paulusma Reizen voor het comfortabele vervoer. Jacqueline Rosier en Jan de Vries, die de hapjes en drankjes hebben verzorgd voor onderweg, werden ook nog even in de schijnwerpers gezet.

Na aankomst bij Drachtster Boys om 01.00 uur werd door iedereen spontaan de handen uit de mouwen gestoken en de bus was in no time leeg en schoon.

Kortom, een zeer bijzondere, leuke en gezellig dag. Zeer geslaagd

Bekijk hier de foto's, klik op de foto om deze uit te vergroten