Op woensdagavond 27 maar werden circa 25 leden van de OSDB hartelijk verwelkomd door Melle Luinstra, Soerish Badal en Lieke Wouda van ING.

Na een welkomstwoord van voorzitter Simon Jellema volgde en korte introductie van Melle, Soerish eb Lieke en werd duidelijk welke rol men vervuld bij ING. Hierna werd het woord gegeven aan Dennis Hoekstra, speler van de A-selectie.

Dennis liet een kort filmpje zien over zijn aanstaande reis naar Oeganda, het lopen van een marathon en het goede doel wat daarmee wordt ondersteund. Hij doet dit met de organisatie Muskathlon, wat onderdeel is van Compassion. Het is de bedoeling dat elke deelnemer €10.000 ophaalt en dat geld gaat naar de projecten in Oeganda. Na een korte mondelinge toelichting enthousiasmeerde hij de aanwezigen om dit goede doel te steunen en hem te helpen het laatste setje te geven naar de benodigde €10.000, -

Hierna nam Arjan Taaij het woord, de succesvolle volleybalcoach van Abiant/Lycurgus die zijn droom waar maakte door in het seizoen 2015/2016 voor het eerst in de historie landskampioen te worden. Hij vertelde een inspirerend verhaal over teamontwikkeling en vorming in de topsport en hoe hij die route heeft afgelegd om met de spelers van Abiant/Lycurgus het top niveau te bereiken. Opvallend was dat hij individueel belang boven teambelang zet. Indrukwekkend is wel dat een volleybalteam als Abiant/Lycurgus 6 uur per dag traint! Van 0800 - 10.00 en van 14.00 tot 18.00 en dan 5 dagen in de week. Dit alles naast studie en werk. En dan volgt nog de wedstrijd. [redactie: Hoezo zijn voetballers dan luit…]

Na de pauze om circa 20.30 startte de wijnproeverij, waarin maar liefst 11 wijnen de revue zouden passeren. Iedereen had bij binnenkomst al een glas ontvangen met daarin een wijntje voor de dorst voor tijdens de lezing.

Vinoloog Jeroen Peters van De Wijnzaak vertelde tijdens het proeven gepassioneerd over het land, de streek en hoe de wijn gemaakt wordt. Ook ontving iedereen een ‘proefboekje’ met uitleg over verschillende smaken & wijnen. Tevens werden er verschillende wijn-spijs combinaties geproefd om te ervaren wat dat doet met de smaak van de wijn.

Onderdeel van de wijnproeverij is een wijnquiz/blindproeverij. Degene met de meeste goed geraden wijnen kon een mooie fles mousserende wijn winnen. …. Nou, dat was best lastig en niemand had alle drie wijnen goed geraden. Vier mensen hadden er twee goed.

Na loting door onze voorzitter werd aan Willem de Vries en Wytze Waringa een mooie fles mousserende wijn fles wijn overhandigd. En natuurlijk was er ook een poedelprijs en die was voor Oedo Mulder.

Om 22.00 uur liep de wijnproeverij ten einde. Voorzitter Simon Jelle nam het woord en bedankte Melle, Soerish en Lieke Wouda van ING voor de organisatie. Jeroen Peters en zijn assistente van De Wijnzaak ontvingen de complimenten voor de verzorgde, enthousiaste en aansprekende manier waarop zij de wijnproeverij tot een ware ‘Wijnbeleving’ hebben gemaakt.

Vervolgens keerde iedereen huiswaarts, want de volgende morgen wacht weer een werkdag.

Wilt u meer weten over de wijnen, deze bestellen of meer informatie verkrijgen over De Wijnzaak, klik hier op www.dewijnzaak.nl

Klik hier op de onderstaande foto’s om deze uit te vergroten en er door heen te bladeren.