Afgelopen dinsdag 19 november vetrokken 50 OSDB-leden met de ING naar de EK kwalificatiewedstrijd Nederland - Estland. 

Nadat de bus voorzien was van de nodige hapjes en drankjes voor onderweg, vertrok de luxe touringcar van Paulusma Reizen om 15.00 uur naar Alkmaar. Om in de stemming te komen hadden alle reizigers via Rudy al een ING sjaaltje met het opschrift "Nederland - Estland 19 november 2019" (een collectors item dus) omgehangen gekregen. In de bus werden we goed verzorgd door Jan de Vries en Jacqueline van de kantine. 

Na een gezellige reis kwamen we om 17.00 uur aan in Alkmaar, waar we in de ontvangstruimte van AZ (met dak) werden ontvangen door Gert-Jan Winkeler namens de ING. Naast Drachtster Boys waren er nog een aantal andere business clubs van voetbalverenigingen en bedrijven aanwezig. Na een hartelijk welkom werd door ex internationaal Anouk Hoogendijk een prachtig verhaal verteld over haar carrière. 

Anouk Anna Hoogendijk is namelijk een voormalig Nederlandse voetbalster die vanaf seizoen 2014/15 weer speelde voor de dames van Ajax. Van 2004 tot en met 2015 kwam ze 103 keer uit voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Tegenwoordig geeft ze scherpe analyses bij het Nederlands vrouwen elftal. Na het beantwoorden van een aantal vragen mocht iedereen genieten van een heerlijk buffet.

Om 18.45 vertrokken we richting Amsterdam en maakten we ons langzaam op voor de wedstrijd. De kaarten werden uitgereikt en om circa 20.00 uur werd de bus bij de Arena geparkeerd. Daar sloten we ons aan bij andere supporters en maakten we de mars naar het stadion. Mooi op tijd binnen konden we genieten van het langzaam vollopen van het stadion en de warming up van de spelers. 

Waar iedereen stiekem op hoopte gebeurde. Een aantrekkelijk wedstrijd met maar liefst vijf doelpunten en 50.000 man die juichen bij een doelpunt. Dat is overweldigend om mee te maken en dat maar liefst 5x.

Met en voldaan gevoel keerden we na de wedstrijd terug naar de bus. Onderweg werd er gezellig nagepraat over de wedstrijd en het ontvangst in Alkmaar. Om iets na 01.00 uur arriveerde we weer bij het Drachtster Bos, waarna iedereen moe maar zeer voldaan huiswaarts keerde. 

Een prachtige dag eindige me een glimlach op ons gezicht. Nederland is geplaatst voor het EK en wij hebben genoten een fantastische dag.

Dit was de derde keer dat we met de hoofdsponsor ING een wedstrijd van het Nederlands elftal hebben mogen bezoeken. Deze keer dus een dikke wel verdiende 5-0 overwinning, dit i.t.t. het verlies tegen de Duitster op 24 maart jl. met 2-3 en tegen Engeland met 0-1 op 23 maart 2018. Driemaal is scheepsrecht dus.

We bedanken onze hoofdsponsor ING (Gert-Jan Winkler) voor de mogelijkeid, Paulusma Reizen voor het weer uitstekende vervoer, Jan de Vries en Jacqueline Rosier voor de goede verzorging. 
 

Bekijk hier onder de foto’s (klik op de foto om deze uit te vergroten)